Browsing by Author "Hasan Tangüler"
Now showing items 1-3 of 3
-
Birada bulunan aroma maddeleri
Hasan Tangüler; Hüseyin Erten; Turgut Cabaroğlu (2010)Birada bulunan aroma maddelerinin önemli bir kısmı alkol fermantasyonu sırasında mayalar tarafından oluşturulur. Kullanılan maya suşu ve fermantasyon koşulları oluşan aroma maddeleri üzerinde etkili olur. Bunun dışında, ... -
Şalgam Suyu Üretiminde Gerçekleştirilen Hamur Fermantasyonu Sırasında İzole Edilen Laktik Asit Bakterilerinin Tanımlanması
Hasan Tangüler; Hüseyin Erten (2012)Bu çalışmada, geleneksel yöntem ile şalgam suyu üretiminde hamur fermantasyonu sırasında izole edilen laktik asit bakterileri tanımlanmıştır. İzole edilen kültürlerde Gram boyama ve katalaz testi, hücre morfolojisi, glikozdan ... -
Unutulmak Üzere Olan Geleneksel Tatlımız: UĞUT
Uğut (buğday çimi marmeladı/tatlısı), ülkemizin çeşitli yörelerinde üretilen ve tüketilen unutulmak üzere olan geleneksel gıdalarımızdandır. Buğday çimi suyu, un ve suyun kaynatılmasından oluşur. Buğday çiminde aminoasitler, ...